KONINKLIJKE MARINE JACHT CLUB

× Over de KMJC Omgeving Lidmaatschap Jachthaven Clubhuis Contact

Omgeving


Willemsoord

In Den Helder zijn veel activiteiten te ondernemen, de meeste op loopafstand. Zo ligt tussen de haven en de binnenstad het terrein van het Koninklijk Instituut voor de Marine en de oude Rijkswerf Willemsoord, te bereiken door bij de uitgang van het Harssens Schiereiland rechtsom te lopen via het terrein van het Marinemuseum.

Willemsoord, dat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was, is nu een monumentaal deel van Den Helder dat zich gaandeweg verder ontwikkelt tot open stadsdeel. Op de oude Rijkswerf zijn de oude kantoren en loodsen omgebouwd tot een evenemententerrein. Op Willemsoord vindt u vele gelegenheden om te eten en drinken, en u vindt er het Marinemuseum, het Reddingsmuseum en de Museumhaven. Maar ook een theater en een bioscoop, een speelparadijs en winkels.

Binnenstad

Als u verder doorloopt, de brug over, komt u bij het stadscentrum. Daar bevinden zich een Albert Heijn en DekaMarkt, een bakker, een slager en veel andere winkels. U kunt voor uw oriƫntatie gebruikmaken van de kaart op onze startpagina.

Fort Kijkduin

De jachthaven van de KMJC ligt ongeveer vijf kilometer van Huisduinen. Daar ligt Fort Kijkduin met attracties zoals een Noordzeeaquarium, vuurtoren de Lange Jaap en het strand.