KONINKLIJKE MARINE JACHT CLUB

× Over de KMJC Omgeving Lidmaatschap Jachthaven Clubhuis Contact

Jachthaven


Algemeen

De Koninklijke Marine Jacht Club beschikt over een jachthaven aan de Bevesierweg in Den Helder aan de oostkant van Harssens Schiereiland. De jachthaven is voorzien van alle benodigde faciliteiten zoals WiFi, de mogelijkheid tot tanken, verwerking van vuilwater en een modern toiletgebouw. In ons toiletgebouw kunt u ook uw kleding wassen en drogen. De jachthaven van de KMJC is het internationale keurmerk 'De Blauwe Vlag' toegekend. Dit betekent dat onze haven aan strenge milieu- en veiligheidseisen voldoet. Naast de jachthaven, in het clubhuis van de KMJC kunt u dagelijks vanaf 1700 uur aanschuiven voor een borrel en een ‘Blauwe Hap’.

Havenreglement

Bekijk hier het havenreglement

Openingstijden

Half april - eind oktober:
dagelijks geopend van 09:00 tot 21:00 uur
Eind oktober - begin april:
Havenkantoor gesloten

Passanten melden zich bij de havenmeester in het lichtgroene boothuis dat zich naast de loopbrug naar de vaste wal bevindt. Buiten de openingstijden kunt u een vrije box bezetten. Let hierbij wel op het bordje voor in de box. Is deze rood, dan komt de vaste ligplaatshouder terug en kunt u geen gebruikmaken van de box.

Tarieven

In 2017 bedraagt het passantentarief €2,10 per meter scheepslengte per dag. Dit bedrag is inclusief gebruik van sanitaire faciliteiten voor alle bemanningsleden. De toeristenbelasting bedraagt € 1,25 per persoon per dag. De bedragen zijn inclusief de verschuldigde BTW.

KMJC-leden, die als passant de KMJC-haven bezoeken met hun eigen schip dat is ingeschreven in het schepenregister van de vereniging, of met een schip dat eigendom is van de vereniging, betalen de eerste 10 ligdagen van het seizoen geen liggeld.

Contact

VHF-kanaal: 31
Telefoon: +31 (0)6 5100 75 28 / +31 (0)223 65 26 45
Email: havenbeheerder@kmjc.eu.