KONINKLIJKE MARINE JACHT CLUB

× Over de KMJC Omgeving Lidmaatschap Jachthaven Clubhuis Contact

Omgeving

op de haven

Op het haventerrein bevinden zich diverse instellingen van de Koninklijke Marine. Op de dijk, naast het clubhuis, staat de nautische trainer Poolster. De trainer is ingericht om alle nautische handelingen die normaal op zee plaats vinden in een gecontroleerde omgeving realistisch he te trainen. Neem gerust een kijkje. Misschien wordt er getraind en heeft u gelijk een leuke indruk van het werk aan dek bij de Marine. Onder het clubhuis bevindt zich het Fort Harsens. Op bepaalde dagen is het fort open voor bezoek. De havenmeester kan u er meer over vertellen. Op het terrein bevindt zich ook het reddingstation Den Helder van de KNRM. DE reddingsboten liggen in de jachthaven. Als ze aanwezig zijn en u vraagt het vriendelijk is een rondleiding in het botenhuis soms mogelijk. Een donatie voor de KNRM kunt u doen bij de havenmeester!!

Willemsoord

In Den Helder is veel te zien en te ondernemen, de meeste gelegenheden op loopafstand. Zo ligt tussen de haven en de binnenstad het terrein van het Koninklijk Instituut voor de Marine en de oude Rijkswerf Willemsoord, te bereiken door bij de uitgang van het Harssens Schiereiland rechtsom te lopen via het terrein van het Marinemuseum.

Willemsoord, dat vroeger de scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine was, is nu een monumentaal deel van Den Helder dat zich gaandeweg verder ontwikkelt tot open stadsdeel. Op de oude Rijkswerf zijn de oude kantoren en loodsen omgebouwd tot een evenemententerrein. Op Willemsoord vindt u vele gelegenheden om te eten en drinken, en u vindt er het Marinemuseum, het Reddingsmuseum en de Museumhaven. Maar ook een theater en een bioscoop en speelparadijs.

Binnenstad

Als u verder doorloopt, de brug over, komt u bij het stadscentrum. Daar bevinden zich supermarkten en diverse andere winkels. U kunt voor uw oriƫntatie gebruikmaken van de kaart op onze startpagina.

Fort Kijkduin

De jachthaven van de KMJC ligt ongeveer vijf kilometer van Huisduinen. Daar ligt Fort Kijkduin met attracties zoals een Noordzeeaquarium, vuurtoren de Lange Jaap en het strand.

Routebeschrijvingen

Ziekenhuis

Treinstation

Geldautomaat

Winkelcentrum

Vomar (supermarkt)

Albert Heijn (supermarkt)

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Marinemuseum

Bioscoop

Kinderspeelparadijs

Fort Kijkduin

Lange Jaap

Manege